Gezmeyi, eğlenmeyi , yemek yapmayı, lezzetli şeyler tatmayı seven yeniliğe açık, tam bir yay bayanı, çalışan bir annenin lezzetli ve pratik tariflerini bulabileceğiniz sayfama hoş geldiniz. Sayfamda paylaştıklarımın hepsi denediğim , beğenerek yediğim ve sizlere de tavsiye edebileceğim lezzetli ve olabildiğince pratik tarifler...Sahip olduğum mutfak birikimim ve damak tadımı oluşturan lezzetler için örnek aldığım ANNEM' E sonsuz teşekkür ve saygılarımla...
20 Temmuz 2013 Cumartesi
ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
5-6 şeftali
1 su bardağı şeker
Antep fıstığı
YAPILIŞI
Muhallebi malzemelerinin hepsini ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra kapatıyoruz.Kaplara koyup soğumaya bırakıyoruz. Şeftalileri soyup çekirdeğini çıkarıyoruz. Üzerine şekeri döküp blenderla eziyoruz.Soğuyan muhallebilerin üzerine döküp fıstıkla süsleyelim.Çok hafif bir sütlü tatlı. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder