20 Temmuz 2013 Cumartesi




ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç unu 
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Üzeri için:
5-6 şeftali
1 su bardağı şeker
Antep fıstığı

YAPILIŞI
Muhallebi malzemelerinin hepsini ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra kapatıyoruz.Kaplara koyup soğumaya bırakıyoruz. Şeftalileri soyup çekirdeğini çıkarıyoruz. Üzerine şekeri döküp blenderla eziyoruz.Soğuyan muhallebilerin üzerine döküp fıstıkla süsleyelim.Çok hafif bir sütlü tatlı. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder