20 Temmuz 2013 Cumartesi





REVANİ
MALZEMELER
3 fincan irmik
3 fincan un
1 fincan sıvıyağ
3 fincan yoğurt
2 yumurta
4 fincan tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
yarım su bardağı ceviz

ŞURUBU İÇİN:
2,5 Su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon

Yumurtaları ve şekeri beyazlaşıncaya kadar iyice çırpalım.İçine limon ya da portakal rendeleyelim. Yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, irmik, kabartma tozu, ceviz,ve vanilini ekleyip karıştıralım. Yağlayıp, hafifçe unladığımız kalıba döküp 170 derecede pişirelim. Önceden kaynatıp soğuttuğumuz şurubu sıcak kekin üzerine dökelim.
NOT:Şurup kısık ateşte pişecek.İsteğe göre kaymak, hindistan cevizi ya da fıstıkla servis edebiliriz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder