Gezmeyi, eğlenmeyi , yemek yapmayı, lezzetli şeyler tatmayı seven yeniliğe açık, tam bir yay bayanı, çalışan bir annenin lezzetli ve pratik tariflerini bulabileceğiniz sayfama hoş geldiniz. Sayfamda paylaştıklarımın hepsi denediğim , beğenerek yediğim ve sizlere de tavsiye edebileceğim lezzetli ve olabildiğince pratik tarifler...Sahip olduğum mutfak birikimim ve damak tadımı oluşturan lezzetler için örnek aldığım ANNEM' E sonsuz teşekkür ve saygılarımla...
20 Temmuz 2013 Cumartesi
REVANİ
MALZEMELER
3 fincan irmik
3 fincan un
1 fincan sıvıyağ
3 fincan yoğurt
2 yumurta
4 fincan tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
yarım su bardağı ceviz
ŞURUBU İÇİN:
2,5 Su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon
Yumurtaları ve şekeri beyazlaşıncaya kadar iyice çırpalım.İçine limon ya da portakal rendeleyelim. Yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, irmik, kabartma tozu, ceviz,ve vanilini ekleyip karıştıralım. Yağlayıp, hafifçe unladığımız kalıba döküp 170 derecede pişirelim. Önceden kaynatıp soğuttuğumuz şurubu sıcak kekin üzerine dökelim.
NOT:Şurup kısık ateşte pişecek.İsteğe göre kaymak, hindistan cevizi ya da fıstıkla servis edebiliriz. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder