20 Temmuz 2013 Cumartesi





AYRANLI PRATİK POĞAÇA
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı ayçekirdeği içi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
200 gr beyaz peynir
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu

ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı (içine bir kaşık yoğurt ekleyelim)
Kırmızı pul biber

Terayağını tavada eritip ılıtalım. Yumurtanın akını sarısından ayıralım. Unu kaba eleyip ortasını açıp kabartma tozunu ilave edelim. Terayağı, ayran,yumurtanın akı, tuz,ayçekirdeği, pulbiber, kekik, beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, dereotunu koyup pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp yuvarlak olarak şekil verelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarını sürelim ve pulbiberi serpelim. 180 derecede ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirelim. Fırından alıp ılık servis yapalım. Çay yanında tuzlu pasta sevenler için pratik ve lezzetli bir tarif.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder